Do Restaurant Day sa zapojili aj v Dobšinej

Grilovačka vo fúriku, komunitná záhrada plná ľudí či hodiny tanga. Aj takúto podobu mal v sobotu Restaurant Day a jednodňové reštaurácie v réžii Dobrej krajiny, ktoré prišli podporiť ľudia v Bratislave a v Dobšinej.
V rôznych lokalitách ponúkali originálne recepty, aby sa aj takýmto spôsobom mohli stretnúť s ľuďmi zvonka a vysvetlili im, ako každodenne pomáhajú komunite a svojim klientom. A záujem bol obrovský.
Do Restaurant Day sa zapojilo aj dobšinské centrum Detstvo deťom, ktoré založili učiteľky po tom, čo napísali emotívny list ministrovi školstva. Zlú situáciu mladých rómskych mamičiek, ktoré navštevujú ešte len základnú školu, vzali do vlastných rúk.
V centre sa venujú mladistvým a maloletým rodičom, predovšetkým matkám, kde si osvojujú zručnosti a návyky k plnohodnotnému životu. Spoločne pripravili Dobšinčanom tradičný bryndzovo-zemiakový koláč grulikuchen, ale aj rôzne druhy šalátov či čoko puding.
„Veríme, že deti, ktoré prídu nepripravené do školy, v 6tich rokoch života už nemajú šancu svoje zaostávanie dobehnúť. S deťmi je potrebné pracovať hneď,“ hovorí učiteľka Norika Liptáková.
RestaurantDay_kamaráti z Bol raz jeden človek
Ľudia, ktorí počas Restaurant Day, navštívili niektoré jednodňové reštaurácie organizácií z Dobrej krajiny, ich môžu podporiť aj cez darcovský portál DobraKrajina.sk. Stačí, že im venujú 5 eur mesačne. Najväčšou pomocou pre organizácie je pravidelná a drobná podpora, aby mohli meniť prostredie na Slovensku k lepšiemu.
Foto: Nadácia Pontis

- red -

O autorovi - red -

Redakčný text, kontaktovať nás môžete na e-mailovej adrese redakcia@inforoznava.sk

Zobraziť všetky príspevky od - red - →

Zaradené pod:
× Odporúčané

Prenosy z rokovaní môžu snímať automatické kamery